lo1

PRAKTIJK LOGOPEDIE J.M. HOOGEVEEN

Annemarie Hoogeveen, praktijkhouder, logopedist
Locatie Vennestaat, maandag, dinsdag en vrijdag
Locatie Leidschenveen, woensdag

Hallo, ik ben Annemarie Hoogeveen, logopedist en praktijkhouder. Ik ben in 1991 afgestudeerd aan de opleiding logopedie aan de Hogeschool in Eindhoven.Direct na mijn afstuderen ben ik een jaar gaan werken op een Medisch Kleuterdagverblijf in Eindhoven waarna ik door een verhuizing naar Leidschendam de overstap heb gemaakt naar het Medisch Kleuterdagverblijf in Scheveningen. Ik heb hier met plezier drie jaar gewerkt. Mijn huisarts vroeg mij me te vestigen in Leidschendam en bood mij een praktijkruimte aan. Dat was de geboorte van de Praktijk ‘De Tol’ in Leidschendam in maart 1992. In 1999 kwam de praktijk in het Gezondheidscentrum van Leidschenveen er bij. Tien jaar in een noodlocatie is het wachten waard geweest. We zitten nu in een prachtig nieuw centrum op de Harriët Freezerhof.

De praktijken groeiden en werden wegens de wachtlijsten uitgebreid met drie fantastische collega’s. In juni 2011 is de vestiging ‘De Tol’ verhuisd naar de ‘Venestraat’. Na een grondige verbouwing is een prachtige praktijk ontstaan met drie verschillende kleurrijke behandelruimtes, elk gericht op het karakter van de stoornis.

Ik ben een allround logopedist. Dit houdt in dat ik alle stoornissen behandel op het gebied van adem, stem, spraak, taal en gehoor. Door mijn werk op het MKD ben ik veel in aanraking gekomen met jonge kinderen (0-6 jr.) waar hun logopedische problemen samengaan met andere problematiek. Te weten gedragsproblemen, autisme, ADHD, syndroom van Down, schisis, etceteras. Inmiddels heb ik al veel scholing gedaan om steeds meer verdieping en kennis te krijgen over de begeleiding en behandeling van complexere problematieken.

Mijn affiniteit ligt o.a. in het werken met kinderen. Ik vind het een uitdaging ouders en kind te begeleiden naar een positieve ontwikkeling waarbij taalplezier centraal staat. In 1996 ben ik begonnen met de scholing in de sensorische integratie (www.nssi.nl). Op deze manier kijk je anders naar een kind en leer je het gedrag van een kind beter begrijpen. Samen puzzelen en ontdekken. Elk kind en elke stoornis heeft zijn eigen puzzeltje. Daarom wordt de behandeling afgestemd op het kind en niet op de stoornis.

Maar ook het werken met volwassenen heeft mijn interesse. Door mijn eigen passie en scholing in de zang heeft het werken met mensen met stemproblemen (stemstoornissen) mijn bijzondere interesse. Ik heb mij verder geschoold in de Complete Vocal Technique. Deze opleiding heb ik drie jaar gevolgd in Nederland en Kopenhagen (www.completevocalinstitute.com). In 2013 heb ik mijn kennis aangevuld met Estill Voice Trainings System (EVTS) van Jo Estill.

Logopedie blijft een leuk vak!

ahw
ah