lo3

PRAKTIJK LOGOPEDIE J.M. HOOGEVEEN

Fenna de Koning, logopedist
Locatie Leidschenveen, maandag, dinsdagochtend en vrijdagmiddag
Locatie Venestraat, dinsdagmiddag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend

Hoi allemaal! Ik ben Fenna de Koning. In juli 2016 ben ik als logopedist afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds september 2017 ben ik met veel plezier werkzaam als logopedist bij Logopediepraktijk JM Hoogeveen op de locaties Leidschenveen en Leidschendam.

Ik heb ervaring opgedaan in het cluster-3 onderwijs, een mytyl-tyltylschool in Suriname en in de vrije vestiging. Het werken met kinderen vind ik erg leuk. Elk kind is anders en vraagt daardoor ook weer om een andere benaderingswijze. Ik heb verschillende cursussen afgerond waaronder de cursus OMFT, een behandelmethode met betrekking tot de lipspanning, de tongpositie en de mondhouding. Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij (oudere) kinderen die problemen ervaren in hun tonggebruik, waaronder slissen.

Ook heb ik de cursus PROMPT-1 afgerond, met de PROMPT methodiek help ik de patiënt met het vormen van bewegingspatronen van de spraakklanken door het manipuleren van de gewenste spiergroepen.

Daarnaast ben ik ook preverbaal logopedist. Dit houdt in dat ook eet- en drinkproblemen en/of slikstoornissen bij zeer jonge kinderen kan behandelen. Naast kinderen behandel ik ook volwassenen met een logopedische hulpvraag. Plezier en gezelligheid vind ik belangrijk binnen een behandeling en een team. Het mooiste aan het vak van de logopedist vind ik dat je iemand kan helpen met iets wat voor iedereen zo belangrijk is: communicatie.

Op maandag tot en met vrijdag ben ik te vinden in de praktijk, dus wie weet tot dan!

1 88SehN-nAx5pV8sQfZAvWw