wat is TELE-LOGOPEDIE?

Online logopedie werd vanwege het Coronavirus (COVID-19) versneld geïmplementeerd in onze praktijk. Aanvankelijk om de continuïteit van zorg te kunnen waarborgen tijdens de intelligente lockdown. Inmiddels hebben we veel ervaring en zien we ook nieuwe mogelijkheden van logopedisch behandelen. In vele gevallen blijken we niet meer afhankelijk van een praktijklocatie. Dat biedt meer flexibiliteit voor zowel onze cliënten als onze logopedisten.

Samen met je behandelend logopedist kies je voor een vorm van behandelen, passend bij jouw situatie. In de praktijk, online of een combinatie van beide.

Tele-logopedie (online logopedie) is logopedie via internet, de cliënt en de logopedist zien en horen elkaar via het beeldscherm van de computer, telefoon of tablet.

Tele-logopedie vindt, net als u bij ons gewend bent, op afspraak. We gebruiken hiervoor een veilige videoverbinding waarvoor u niets hoeft te installeren. Er wordt enkel van u gevraagd een goed werkende internet verbinding te hebben.

Neem contact op met de behandelend logopedist via haar persoonlijk praktijkmailadres als u niet fysiek bij de behandeling aanwezig kunt zijn.

Voorafgaand aan de afspraak stuurt zij u een email met instructies en een digitale uitnodiging.

Tele-Logopedie (online logopedie) wordt zowel voor kinderen als voor volwassenen ingezet.

Vergoeding tele-logopedie

Tele-Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering door de zorgverzekeraars. Met uitzondering van VGZ en alle labels die daar onder vallen. Logopedisten zijn in onderhandeling met deze zorgverzekering wegens de uitzonderlijke situatie betreffende het Coronavirus.

De kosten die u maakt voor logopedie vallen wel onder het eigen risico (boven de 18 jaar). Alle kosten boven uw eigen risico worden vergoed.

Voor mensen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. De behandeling voor kinderen zal volledig worden vergoed.