wat is TELE-LOGOPEDIE?

Tele-logopedie (online logopedie) is logopedie via internet. Het vervangt de traditionele logopedie in de periode dat de maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus (Covid-19) van kracht zijn.

Maar bij tele-logopedie zien de cliënt en de logopedist elkaar via het beeldscherm van de computer, telefoon of tablet.

Tele-logopedie vindt, net als u bij ons gewend bent, op afspraak. We gebruiken hiervoor een veilige videoverbinding waarvoor u niets hoeft te installeren. Er wordt enkel van u gevraagd een goed werkende internet verbinding te hebben.

Neem contact op met de behandelend logopedist via haar persoonlijk praktijkmailadres als u niet fysiek bij de behandeling aanwezig kunt zijn.

Voorafgaand aan de afspraak stuurt zij u een email met instructies en een digitale uitnodiging.

In verband met het Coronavirus (Covid-19) gaan wij de logopedie op deze wijze inzetten en kan de logopedische behandeling toch doorgaan. Digitaal kunnen wij u ook nieuwe oefeningen toesturen.

Tele-Logopedie (online logopedie) wordt zowel voor kinderen als voor volwassenen ingezet.

Vergoeding tele-logopedie

Tele-Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering door de zorgverzekeraars. Met uitzondering van VGZ en alle labels die daar onder vallen. Logopedisten zijn in onderhandeling met deze zorgverzekering wegens de uitzonderlijke situatie betreffende het Coronavirus.

De kosten die u maakt voor logopedie vallen wel onder het eigen risico (boven de 18 jaar). Alle kosten boven uw eigen risico worden vergoed.

Voor mensen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. De behandeling voor kinderen zal volledig worden vergoed.