Rachel

PRAKTIJK LOGOPEDIE j.m. HOOGEVEEN

Rachel Ouwerkerk, logopedist

Hoi allemaal! Mijn naam is Rachel Ouwerkerk. In juni 2021 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Rotterdam. Ik heb in het laatste studiejaar mijn afstudeerstage gedaan binnen Logopediepraktijk J.M. Hoogeveen. Ik wist al snel, hier wil ik werken! Gelukkig waren zij net zo enthousiast over mij en kon ik vanaf juni 2021 aan de slag binnen de praktijk. Ik heb het hier het onwijs naar mijn zin, de sfeer in de praktijk is erg gezellig en iedere dag is weer anders. Het leukste aan ons vak vind ik dat je mensen kunt helpen met het verbeteren van de communicatie en daarmee de kwaliteit van leven.

Tijdens mijn opleiding heb ik van alles geleerd over stoornissen die je in de praktijk kunt tegenkomen, zoals problemen in de taal, de spraak, de stem, het gehoor, stotteren, broddelen en afwijkende mondgewoonten. Daarnaast heb ik diverse stages gelopen om praktijkervaring op te doen zoals in logopediepraktijken, op scholen en in een verpleeghuis. Ook heb ik de minor Taal en Cultuur Nederlandse Gebarentaal gevolgd, waardoor ik nu gebaren kan inzetten tijdens de behandeling.

Mijn affiniteit ligt vooral bij het werken met kinderen, maar ook het werken met volwassenen en jongeren vind ik interessant. Mijn interesse ligt voornamelijk bij de behandeling van stoornissen in de taal en spraak. Ook het stotteren en broddelen hebben mijn belangstelling. Toch blijf ik andere stoornissen ook interessant vinden en deze hulpvragen behandel ik ook met veel plezier. De afwisseling maakt dat het werken altijd leuk en interessant blijft.

In mijn vrije tijd zing en acteer ik graag. Ik vind het ook heerlijk om buiten te zijn en gezellig met mijn vrienden en familie te zijn.

Ik werk op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagochtend. Wie weet tot ziens in de praktijk!

Rachel1